OBAVEZNO PROČITATI: Pravila ponašanja !

Ništa previše strogo, ali molim da se poštiva

Moderatori/ce: IVAN LPG1,gogo,virion,Moderatori

Avatar
lepus
Site Admin
Postovi: 1808
Pridružen/a: 22 vel 2007 09:35
Automobil koji vozite: Mercedes ML320
Marka i vrsta plinske instalacije: Lovato direktno ubrizgavanje...do sada sam na plinu prešao 200000 km, a imam u planu jos 10x toliko...:)
Lokacija: Baranja, Beli Manastir
Kontakt:

OBAVEZNO PROČITATI: Pravila ponašanja !

PostPostao/la lepus » 28 vel 2007 16:31

Kao korisnici foruma, prihvaćamo odgovarajući način ponašanja. Posebno je potrebno upozoriti kako korisnici na internetu, suprotno uobičajenom mišljenju nisu anonimni. Uzevši to u obzir korisnici se moraju pridržavati slijedećih pravila ponašanja, koja ne isključuju ostala:
· Izazivanje svađa, te vrijeđanje, klevetanje, tračanje i sl. (kako sudionika Foruma, tako i ostalih osoba/organizacija/...) je zabranjeno.
.Također je strogo zabranjeno vrijeđanje na svim osnovama ljudske pripadnosti (vjera,regionalna pripadnost, nacionalnost itd...)
· Komercijalni i drugi oglasi nisu dozvoljeni, osim po posebnoj dozvoli osoblja foruma, naravno, ako imate nešto što drugima želite ponuditi, ako otvarate novu temu, suvislo je naslovite, kako bi odmah bilo jasno o čemu se radi: (npr. P: za prodaju, K: za kupnju, te M: za zamjenu, (npr.: P: alu-felge za BMW 320 16" 7J), u oglasu po mogućnosti postajte sliku predmeta, a cijena je OBAVEZNA, jer se izbjegava nepotrebno dopisivanje, a postoji i opcija PP), a time omogućujete i preglednost foruma.

· Tekstovi moraju biti u granicama dobrog ukusa i u skladu sa zakonom.

· Lažno izdavanje za Admina/moderatora rezultirat ce ukidanjem accounta i prijavom odgovarajućoj Abuse slubi
· Nikakve ilegalne aktivnosti nisu dozvoljene. To se posebno odnosi na razmjene piratskih sadržaja.

· Podrazumijeva se poštivanje Forum Netiquette, što znači da treba topice otvarati u ispravnim kategorijama, postove pisati što ispravnije (gramatički i pravopisno), prije otvaranja novog topica treba potražiti postoji li već neki na istu temu, treba izbjegavati off-topic, višestruko postanje, cross-posting, pisanje VELIKIM SLOVIMA (podrazumijeva vikanje), odgovaranje na provokacije (neprimjereno ponašanje se prijavljuje moderatorima i onda to oni rješavaju). Također se podrazumijeva i izbjegavanje reaktivacije prastarih topica, osim ako je to stvarno potrebno.


Ozbiljni prekršaji mogu rezultirati sankcijama na Forumu (recimo, isključivanjem korisnika iz rada Foruma), ali i daljnjim koracima koje odluči poduzeti osoblje foruma (npr. Prijava Abuse službi provideru korisnika).


Korištenjem Foruma pristajete na sva pravila koja se nalaze na ovoj stranici.

Kako bi svima nama bilo ugodnije pratiti Forum, očekujemo da se svi korisnici (i gosti i registrirani!) pridržavaju i sljedećih pravila:
· Psovanje (žargonizmi, vrijeđanje i sl.) je krajnje nepoželjno (čit. nije dozvoljeno)
· Svaki korisnik smije otvoriti i koristiti najviše jedan korisnički račun (account). Ukoliko imate problema sa svojim starim accountom, nemojte otvarati novi nego se obratite Administratorima za pomoć. Također, ako smatrate da postoji jako opravdani razlog za korištenje dodatnog accounta, obratite se Administratorima za dozvolu.


Također je STROGO zabranjeno stavljanje linkova u potpis, iznimno ako se oni ne odnose na neprofitabilne forume kao što je i ovaj!!!!!!

Prekršiteljima ovog pravila bit će onemogućeno daljnje korištenje Foruma

· Ako objavljujete neprovjerene informacije, to obavezno i naznačite.

· Poruke pišite razgovijetno i gramatički/pravopisno prihvatljivo. Ne inzistira se na književnom jeziku, ali poruke moraju biti razumljive.

· Poruke treba pisati i tehnički ispravno. Prilikom korištenja "smajlija" i, pogotovo, citiranja tuđih postova, prvo provjerite izgled poslane poruke funkcijom Prikaz, pa tek onda, ako je sve u redu, pošaljite poruku. Također, poruke postavite u onaj dio foruma koji je najprikladniji.[/b]

Još nekoliko savjeta za ugodnije i jednostavnije korištenje Foruma:
· Prije postavljanja pitanja pokušajte naći (funkcijom Search) da li je to pitanje već postavljeno i na njega eventualno odgovoreno.
· Također, molimo korisnike da izbjegavaju slanje postova samo zbog povećanja rankova ili tako nečega; za privatne rasprave postoje privatne poruke i e-mail.

Administratori i moderatori će se voditi prema ovim Pravilima, ali će djelovati prema vlastitoj savjesti!

Korištenjem Foruma pristajete na ovdje navedena pravila ponašanja na Forumu.

Molimo vas da sve pritužbe (a i pohvale i prijedloge) javite tzv. "private messageovima" nekom od Administratora.

Ugodno Forumašenje!

Osoblje foruma

Natrag na “Pravila ponašanja”

Online

Trenutno korisnika/ca: Nema prijavljenih korisnika/ca. i 1 gost.